top of page

Spoedthuisverpleging

Bij Wes Zorg begrijpen we het belang van spoedthuisverpleging in kritieke medische situaties. Daarom is ons team van gekwalificeerde verpleegkundigen getraind om snel in actie te komen en u professionele spoedzorg te bieden. U kunt altijd rekenen op het zorgteam van Wes Soins om u te ondersteunen en effectieve medische hulp te bieden wanneer elke seconde telt.

Dringende thuisverpleging in Hoeilaart, Tervuren, Zaventem, Overijse en Brussel

Thuisverpleging voor al uw spoedzorg in Overijse, Tervuren, Hoeilaart, Zaventem en Brussel

Wanneer het gaat om spoedthuisverpleging, is het belangrijk om snel de situatie te beoordelen en de nodige maatregelen te nemen om de veiligheid en het welzijn van de patiënt te waarborgen. Hier zijn enkele voorbeelden van spoedthuisverpleging die wij bij u thuis kunnen bieden :

Snelle en nauwkeurige beoordeling van de gezondheidstoestand

Bij een noodsituatie voert de verpleegkundige een snelle beoordeling uit van de gezondheidstoestand van de patiënt om de ernst van de situatie en de benodigde zorg vast te stellen. Dit kan onder meer het controleren van vitale functies zoals hartslag, bloeddruk, zuurstofsaturatie, omvatten, enz.

Beheer van medische noodgevallen

Verpleegkundigen zijn getraind om verschillende medische noodgevallen aan te pakken, zoals hartaanvallen, beroertes, ernstige allergische reacties, acute ademhalingsproblemen, traumatisch letsel, enz. Ze kunnen passende eerste hulp verlenen en indien nodig contact opnemen met de spoeddiensten.

Coördinatie van zorg met spoeddiensten

Als de noodsituatie de capaciteit van thuisverpleging overschrijdt, coördineert de verpleegkundige de zorg met de spoeddiensten en zorgt voor een soepele overgang naar het ziekenhuis of andere passende zorginstelling.

Toediening van spoedmedicatie

In sommige situaties kan spoedmedicatie nodig zijn om de patiënt te stabiliseren. Verpleegkundigen zijn bevoegd om medicijnen zoals bronchodilatatoren, antiallergische medicijnen, pijnstillers, antistollingsmiddelen, enz. toe te dienen volgens de juiste medische protocollen.

Wondzorg

Bij verwondingen of wonden kan de verpleegkundige spoedwondzorg verlenen, zoals het reinigen, aanbrengen van steriele verbanden, bloedingen beheersen, enz., om infectie te voorkomen en genezing te bevorderen.

Bewaking en stabilisatie van de toestand van de patiënt

Tijdens spoedzorg houden onze verpleegkundigen de toestand van de patiënt nauwlettend in de gaten, bieden voortdurende monitoring en werken aan het stabiliseren van de toestand van de patiënt door de benodigde zorg te verlenen om verslechtering te voorkomen. Dit kan maatregelen omvatten zoals het handhaven van de luchtweg, zuurstoftoediening, pijnbeheer, enz.

Waarom kiezen voor de thuisverpleging van Wes Zorg ?

  • Snelle en doeltreffende respons: We begrijpen de urgentie van medische situaties en streven ernaar om snel en doeltreffend in te grijpen om de nodige verpleegkundige zorg te bieden.

  • Bekwaamheid en expertise: Onze verpleegkundigen zijn hoog opgeleid en hebben de benodigde expertise om medische noodsituaties professioneel en veilig aan te pakken.

  • 24/7 beschikbaarheid: We staan altijd voor u klaar, dag en nacht, om te voorzien in uw behoeften op het gebied van spoedthuisverpleging.

  • Samenwerking met spoeddiensten: We werken nauw samen met medische spoeddiensten en andere zorgprofessionals om een optimale continuïteit van zorg te waarborgen.

Neem nu contact met ons op om te profiteren van onze professionele spoedthuisverpleging in Overijse, Tervuren, Hoeilaart, Zaventem en Brussel. We doen er alles aan om kwalitatieve, snelle en betrouwbare thuisverpleging te bieden in urgente medische situaties.

bottom of page