top of page

Palliatieve zorg aan huis

Thuisverplegers in Overijse, Tervuren, Hoeilaart, Zaventem en Brussel

Ons team van gespecialiseerde verpleegkundigen in palliatieve zorg is toegewijd aan het bieden van thuiszorg, medeleven en zorgzame ondersteuning aan patiënten en hun families in de comfortabele omgeving van hun eigen huis gedurende deze periode. We streven ernaar om symptomen die verband houden met de ziekte te verlichten, het welzijn van de patiënt te waarborgen en zowel fysiek als emotioneel comfort te bieden tijdens deze moeilijke tijd.

Palliatieve zorg aan huis in Hoeilaart, Tervuren, Zaventem, Overijse en Brussel

Onze palliatieve zorg aan huis omvat :

Een holistische benadering van zorg

Onze gespecialiseerde verpleegkundigen in palliatieve zorg hanteren een holistische benadering, waarbij de focus ligt op symptoommanagement, pijnbestrijding en emotionele ondersteuning. Ze werken nauw samen met families en medische teams om gepersonaliseerde zorgplannen op te stellen die voldoen aan de unieke behoeften van elke terminale patiënt.

Symptoommanagement

Onze ervaren verpleegkundigen helpen u bij het beheersen van veelvoorkomende symptomen zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid, kortademigheid en slaapproblemen. Ze maken gebruik van zowel medische als niet-medicamenteuze benaderingen om symptomen te verlichten en het comfort van de patiënt te verbeteren.

Pijnbestrijding

Effectieve pijnbestrijding is een essentieel onderdeel van palliatieve zorg. Onze verpleegkundigen zijn bekwaam in het beoordelen van pijn en het gebruik van passende technieken en medicijnen om deze pijn te verlichten. Ze werken ook nauw samen met de behandelend arts om medicatie en doseringen aan te passen voor optimale pijnverlichting en een vredig levenseinde.

Emotionele en psychologische ondersteuning

Het palliatieve zorgproces brengt uitdagingen met zich mee, daarom bieden onze thuisverpleegkundigen emotionele en psychologische ondersteuning door actief naar uw zorgen en gevoelens te luisteren. Ze dragen ook bij aan het creëren van een rustige, ondersteunende en troostende omgeving en helpen u bij het faciliteren van gesprekken over wensen en keuzes.

bottom of page