top of page
 Verpleegkundige zorg aan huis voor personen met dementie in Hoeilaart, Tervuren, Zaventem, Overijse en Brussel.

Thuisverpleging voor mensen met dementie 24/7

Thuisverpleging Overijse, Tervuren, Hoeilaart, Zaventem en Brussel

Bij Wes Zorg begrijpen we de uitdagingen waarmee mensen met dementie, evenals hun families en verzorgers, worden geconfronteerd. Daarom bieden wij gespecialiseerde thuisverpleging aan voor al onze patiënten met dementie in de gemeenten Zaventem, Woluwe, Hoeilaart, Overijse en Tervuren. Onze thuisverpleegkundigen zijn getraind om zorgzaam, aangepaste en persoonlijke zorg te bieden om de patiënten optimaal te ondersteunen en een betere kwaliteit van leven te bieden zonder hun vertrouwde omgeving te verlaten.

Conctateer ons
 Verpleegkundige zorg aan huis voor personen met dementie in Hoeilaart, Tervuren, Zaventem, Overijse en Brussel.

Onze diensten voor dementiezorg :

Evaluatie en zorgplanning

Ons team evalueert de specifieke behoeften van elke patiënt en stelt een individueel zorgplan op om aan deze behoeften te voldoen.

Monitoring en beheer van symptomen

Mensen met dementie kunnen symptomen vertonen zoals onrust, angst, verwarring en gedragsstoornissen. Verpleegkundigen kunnen deze symptomen monitoren en passende beheersstrategieën implementeren om het comfort en de veiligheid van de patiënt te waarborgen.

Ondersteuning bij dagelijkse activiteiten

Patiënten met dementie hebben mogelijk hulp nodig bij dagelijkse activiteiten, zoals persoonlijke hygiëne, voeding, medicatie-inname, het beheren van medische afspraken, enz. Verpleegkundigen kunnen praktische ondersteuning bieden en helpen om de autonomie van de patiënt zo veel mogelijk te behouden.

Cognitieve stimulatie

We bieden cognitieve stimuleringsactiviteiten om de cognitieve functies van patiënten met dementie te behouden en te verbeteren. Dit kan onder meer geheugenspellen, denkoefeningen en sensorische activiteiten omvatten.

Medicatiebeheer

Onze patiënten met dementie hebben soms hulp nodig bij het beheren van hun medicatie. Ons team van verpleegkundigen zorgt ervoor dat medicijnen op de juiste wijze en op tijd worden ingenomen, met behulp van visuele herinneringen en/of georganiseerde pillendozen.

Aangepaste communicatie

Communicatieproblemen komen vaak voor bij mensen met dementie. Onze verpleegkundigen zijn getraind om effectief met hen te communiceren door gebruik te maken van aangepaste communicatietechnieken, zoals langzaam en duidelijk spreken, eenvoudige instructies, gebaren en visuele aanwijzingen om begrip en interactie met de patiënt te vergemakkelijken.

Coördinatie van zorg

We werken nauw samen met andere zorgprofessionals, zoals dementiespecialisten, ergotherapeuten en psychologen, om een algehele en gecoördineerde zorg te waarborgen voor patiënten met dementie.

Wondverzorging en decubituspreventie

Mensen met dementie hebben mogelijk een verhoogd risico op doorligwonden en decubitus vanwege hun immobiliteit of het onvermogen om pijn te voelen. Verpleegkundigen kunnen preventieve maatregelen nemen en passende zorg bieden voor bestaande wonden.

Emotionele ondersteuning

We begrijpen hoe moeilijk de ziekte kan zijn voor zowel de patiënten als hun families, en de emotionele uitdagingen die ze ervaren. Onze verpleegkundigen bieden emotionele ondersteuning door aandachtig te luisteren, informatie en advies te geven, en indien nodig door te verwijzen naar aanvullende bronnen.

Contacteer onze verpleegkundigen aan huis op elk moment !

Neem vandaag nog contact met ons op om te profiteren van onze gespecialiseerde verpleegkundige zorg voor mensen met dementie. We staan klaar om u gedurende dit traject te begeleiden en u de ondersteuning te bieden die u nodig heeft.

We passen onze verpleegkundige zorg aan huis aan op basis van de individuele behoeften van elke patiënt en we zijn toegewijd aan het leveren van hoogwaardige zorg, waarbij we de beste praktijken volgen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van dementie en verpleegkunde.

bottom of page